А ви знали, що 26 жовтня відзначається день гарбуза. За доброю традицією саме у жовтні на наших кухнях сольну партію виконує гарбуз – корисний, смачний і універсальний овоч. З нього можна приготувати салати, супи і навіть десерти. Пропонуємо вашій увазі книги Євгена Клопотенка "Зваблення їжею з українськм смаком" та "Зваблення їжею. 70 рецептів, які хочеться готувати", в яких ви знайдете безліч рецептів страв з смачного помаранчового плоду.
Або ж пропонуємо для читання антологію любовної прози трьох естетично і філософськи близьких сучасних українських письменників Василя Ґабора, Володимира Даниленка і Олександра Жовни "Свято гарбузової княгині: любовні історії і не тільки". У творчості цих письменників любов нагадує живу істоту, що переживає своє народження, розвиток, кризу і смерть. Це почуття показано у всій його багатогранності, коли свобода і щастя переплітаються з болем, стражданням і випробуваннями, які щохвилини можуть знищити глибокі почуття між чоловіком і жінкою.
Тож приходьте у бібліотеку, вибирайте потрібну книгу, готуйте, читайте, отримуйте задоволення.