1 липня 2024 р.

Хаб цифрової освіти у бібліотеці.

У Хабі, що діє при Звенигородській публічній бібліотеці ім.Ю.С.Кримського навчають і консультують з питань цифрової грамотності. Усі охочі можуть здобути навички користування смартфоном, комп’ютером, інтернетом та основними онлайн-сервісами, дізнатися свій рівень цифрової освіти та отримати консультації як його підвищити. Заняття проводять координатори Хабів цифрової освіти, які брали участь у тижневих спеціалізованих тренінгах від регіонального тренінгового центру для бібліотекарів. 
Діяльність Хабів цифрової освіти на базі бібліотек підсилюється проєктом «Здобуття цифрових навичок у бібліотеках – Хабах цифрової освіти», що впроваджується в усіх областях України. Його реалізує ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН (UNDP) в Україні у межах «Проєкту підтримки Дія», що імплементують за фінансування Швеції, та у співпраці із Міністерством цифрової трансформації. Проєкт покликаний допомогти фахівцям бібліотек створити Хаб цифрової освіти або удосконалити діяльність вже існуючого. 
Мінцифра за підтримки UNDP в Україні та Швеції також розробили онлайн-курс «Базові цифрові навички для людей елегантного віку» для платформи “Дія.Освіта”. Він спеціально створений для людей старшого віку, які не дуже впевнено користуються цифровими інструментами, та допоможе їм навчитися користуватися смартфоном та електронними послугами у найрозповсюдженіших життєвих ситуаціях.
Отож, якщо бажаєте отримати консультації та покращити свої навики у користуванні 📱смартфоном, 💻комп’ютером, 🌐️інтернетом, приходьте до нас, ми допоможемо.😊