17 жовтня 2024 р.

Зустріч з психологами у бібліотеці.

 Сьогодні у нашій бібліотеці було  організовано і проведено цікаву і наразі дуже актуальну зустріч з психологами Центру життєстійкості Анною Качапкіною та Тетяною Мірошник.  Тема зустрічі “Формування навичок емпатії з елементами тренінгу” . Учасниками тренінгу були десятикласники Звенигородського ліцею №1. Дякуємо усім за змістовно проведений час.








А ви знали?

 А ви знали, що дорослі, які регулярно читають літературу, більш ніж у два з половиною рази схильні займатися волонтерською чи благодійною роботою і більш ніж у півтора рази схильні приймати участь в спортивних заходах. 

15 жовтня 2024 р.

Дякуємо!

 Дякуємо Сергію Куцану за спонсорську допомогу та небайдужість до бібліотеки.💥 🔥 🤩 😍





Запрошуємо до читання!

 Віктор Петров. Він же В.Домонтович, Віктор Бер, Віктор Петренко та Борис Веріґо. Він був співробітником німецького військового відділу пропаганди та московського Інституту історії матеріальної культури. Поза цим — українським письменником, філософом та соціальним антропологом. Його проза - це щось неповторне й екстравагантне. Автор дуже чутливо змальовує історичну епоху, злам століть та буремний початок ХХ століття. Його книги не віддають нафталіном, а навпаки, постають палітрою барв та відчуттів перед очима. Тож смакуйте кожну сторінку й особливий авторський стиль, "проживайте" описану дійсність, відчувайте модерний дух  розглядаючи обриси ХХ століття. Запрошуємо до читання! Книги В.Домонтовича є у фонді нашої бібліотеки.

Вже скоро!

14 жовтня 2024 р.

Це цікаво. Із фонду нашої бібліотеки.

Раґнар Йонассон, Катрін Якобсдоттір "Рейкʼявік. Нордичний детектив".                Ісландія, 1956 рік. П’ятнадцятирічна Лаура вирішує провести літо, працюючи в однієї пари на маленькому острові Відей, що неподалік від узбережжя Рейк'явіка. На початку серпня дівчинка безслідно зникає. Минає час, і ця таємниця стає найганебнішою нерозкритою справою в Ісландії. Що сталося з дівчиною? Чи є шанс знайти її живою? Чи, можливо, вона просто покинула острів? Тридцять років по тому, коли місто Рейк'явік святкує своє 200-річчя, журналіст Валь Робертссон починає власне розслідування справи Лаури. Але в міру того, як він наближається до розкриття загадкового зникнення, стає зрозуміло, що зникнення Лаури — це таємниця, яку хтось уперто хоче залишити нерозгаданою... 

А ви знали?

 А ви знали, що в японській мові є чарівне слово "tsundoku"👀, що перекладається як "людина, котра купила багато книг 📚📚📚і просто не має часу, аби їх прочитати".😲😍

11 жовтня 2024 р.

Цікава подія у бібліотеці.

 ‼️ Увага, увага❗️ Цікава подія у бібліотеці❗️🔥💥 Слідкуйте за анонсами❗️🤩😍

Добра традиція.

 Кладовище – місце духовного зв’язку з тими, хто відійшов у вічність. І, мабуть, у кожного є той клаптик землі, куди хочеться прийти, щоби вклонитися пам’яті та  покласти квіти. Вже стало традицією у працівників публічної бібліотеки ім.Ю.С.Кримського прибирати на могилі Юхима Степановича. От і сьогодні ми прибрали весь сухостій з могили та посадили живі квіти.

10 жовтня 2024 р.

9 жовтня 2024 р.

"Ненудна" класика.

 Твори класиків української літератури📚 — нудно😴 чи стильно😊?

Цитата дня.

8 жовтня 2024 р.

Важливо!

Ви зможете знайти нас в Instagram за посиланням https://www.instagram.com/iukhimkrimskii/, або за QR-кодом 🤗


Ранок у бібліотеці.

 Людям без почуття гумору не дивитися.😂😄

7 жовтня 2024 р.

Цитата дня.

Амбасадор бібліотеки.

 Дякуємо, Аліна Ткаченко,😍 за любов ❤️до книги📘 та нашої бібліотеки📚.

4 жовтня 2024 р.

Леонід Петровський у нашій бібліотеці.

Неочікувана, але така приємна зустріч з письменником - земляком Леонідом Петровським.

Це цікаво. Із фонду нашої бібліотеки.

 Сьогодні пропонуємо вашій увазі книги Алі Гейзелвуд "Гіпотеза кохання", "Теоретично це кохання" та  "Кохання в мозку". Це милі, легкі, романтичні, ненавʼязливі (та дещо передбачувані) історії.😍 Чудові персонажі, чудові діалоги, чудовий сюжет.❤️💝💖
Якщо хочеться відволіктися і поринути у приємну- преприємну історію кохання - то ці книги однозначно для вас. ❤️
Чи читали ви книги Алі Гейзелвуд? Можливо плануєте?😉 Тоді мерщій до бібліотеки.📚

А ви знали?

 А ви знали, що існує книжкове піратство? 📚☠️
У яких форматах підробляють книжки? Який алгоритм їх створення? І чому не варто ототожнювати контрафакт та піратство? 
Гортайте картки, аби дізнатися більше. 
Детальніше дізнавайтеся за посиланням:







Цитата дня.


 

3 жовтня 2024 р.

Новий проєкт у бібліотеці! Приєднуйтеся!

 ❗Увага, увага! Новий проєкт у бібліотеці.💥 Приєднуйтеся!🔥🔥

Люко Дашвар.

 3 жовтня  відзначає свій день народження Люко Дашвар (Ірина Чернова) — відома українська письменниця, журналістка та сценаристка, лауреатка низки літературних премій та володарка численних нагород, в тому числі відзнаки “Золотий письменник України” .
Книги Люко Дашвар — неоднозначні захоплюючі та динамічні історії життя людей, котрі вражають, а подекуди шокують своєю реалістичністю. Саме завдяки роботі в журналістиці, письменниця відкрила для себе багато нового, познайомилась із долями найрізноманітніших людей. Прототипи літературних героїв та сюжетів Люко Дашвар – здебільшого почуті або побачені письменницею явища реального життя. В одному із інтерв`ю вона сказала: “Життя кожної людини – легенда. Навкруги – тисячі захоплюючих історій. Головне – розповісти їх цікаво”. Те, що Люко Дашвар майстерно вдається розповідати людські історії, пересвідчилися вже багато користувачів нашої бібліотеки. Гостросюжетні, захоплюючі, провокативні, деколи дивні — романи читаються швидко, а стиль Люко Дашвар можна порівняти з посиденьками на кухні. Справді, здається, наче не книжку читаєш, а з кимось близьким говориш про інтимне, особисте, таємне. Якщо ж ви ще не знайомі із творчістю письменниці – це гарна нагода надолужити.

Увага! Новинка.

Василь Шкляр “Заячий костел”
На хуторі посеред лісу живе старий Йонас. Зрідка навідується до нього давній приятель. І постають перед очима друзів події буремних часів...
 Як і багато співвітчизників, Йонас повірив, що гітлерівці допоможуть відродити вільну Литву, тож пішов воювати проти совєтів. Потім був радянський табір для полонених, невиправдані сподівання та заслання на каторгу - в далеку невідому Україну, на Донбас. Дивом втікши, він прямує до рідної землі. Йонас знайомиться з українцями з ОУН-УПА й розуміє: його народ не самотній у своїй боротьбі із совєтами. Разом із волинськими партизанами він вирушає до Литви - і залишається один із групи.
 Він іде там, де не пройдуть інші. Оминає пастки й засади. Бо береже його бог предків... 

2 жовтня 2024 р.

Іван Багряний.

 2 жовтня народився Іван Багряний (справжнє ім’я Лозов’яга Іван Павлович), якого згодом Україна узнає як великого поета, прозаїка та публициста. Його перу належать такі твори як “Тигролови”, “Сад Гетсиманський”, “Огненне коло” та, звичайно, памфлет, який він написав в еміграції у Німеччині, “Чому я не хочу вертатись до СРСР?”.
Попри арешти, звинувачення у “контрреволюції”, заслання та вимушену еміграцію, Іван Багряний все одно лишався вірним своїй Батьківщині та до останнього дня вважав себе українцем. Лише після  смерті він був реабілітований, став лауреатом Шевченківської премії 1992 року, і його книги почали перевидавати в Україні.

Бібліотечні анонси.

Увага! Новинка.

До книжкового фонду нашої бібліотеки надійшов третій випуск альманаху "Пектораль", до якого увійшли твори, що презентують різноманітну мистецьку діяльність однойменного Українського міжнародного літратурно - мистецького об'єднання. Тут вибагливий читач знайде багатогранну поезію та прозу, наукові розвідки, ознайомиться з картинами, витинанками, плтінням фриволіте. До альманаху увійшли роботи нашого земляка поета, члена Національної спілки журналістів України Василя Стрижиуса. 

1 жовтня 2024 р.

Вітаємо!

 Вітаємо  з важливим святом, яке об’єднує всіх, хто захищає нашу рідну землю 🇺🇦🇺🇦🇺🇦! День захисників і захисниць України — це день гордості, подяки та вшанування мужніх людей 💛💙💛💙, які стоять на сторожі нашого спокою та незалежності.🇺🇦🇺🇦🇺🇦